Sote-ja kasvatusalan henkilöstökoulutus & työnohjaus ja konsultointi

Ilkka Uusitalo

Ilkka Uusitalo

Tähän on tultu. Katseet ja ajatukset huomiseen ja eteenpäin.

”Jokainen luo omaa tarinaansa. Jokaisen ihmisen tai työyhteisön tarina on erilainen ja siksi jokainen tarina on kiinnostava."

 

Olen koulutukseltani kasvatustieteen tohtori (Doctor of Philosophy in Education). Väittelin aiheesta Työssä oppiminen lastensuojelun sosiaalityössä -reunaehtoja ja mahdollisuuksia ammatillisen asiantuntijuuden kehittymiselle joulukuussa 2019. Väitöstutkimus on poikkitieteellinen. Tutkimus on vapaasti ladattavissa:

https://www.utupub.fi/handle/10024/148468

 

Väitöskirjaani liittyvä Talentian artikkeli:

https://www.talentia.fi/talentia-lehti/vaativat-asiakastilanteet-opettavat/

 

Olen toiminut sosiaalialan opettajana/lehtorina eri vuosikymmenillä Tampereella, Loimaalla ja Turussa ensin toisen asteen ammatillisena opettajana ja myöhemmin ammattikorkeakoulussa. Toimin aikaisemmin Turun ammattikorkeakoulussa myös hyvinvointipalvelut tulosalueella täydennyskoulutuspäällikkönä ja erityisasiantuntijana.

 

Työkokemusta minulla on varhaiskasvatuksesta aina yliopistoon asti. Olen toiminut sivutoimisesti myös opettajankouluttajana Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja antanut uraohjausta ja -neuvontaa akateemisen tutkinnon suorittaneille sekä ohjannut monia opetusharjoittelijoita. Vuonna 1997 suoritin työnohjaajan opinnot (60) op ja olen tehnyt työnohjausta ja kouluttanut lukuisissa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työpaikoissa, myös joissakin yrityksissä. Työuran eri vaiheissa olen ollut toetuttamassa erilaisia työyhteisöjen koulutus- ja kehittämisprosesseja sosiaali- ja terveysalan työpaikoilla ja järjestöissä. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO valitsi minut v. 2020 vuoden opettajaksi.

 

Käynnistin aloitteestani Turun ammattikorkeakoulussa työnohjaajakoulutuksen (Ratkaisukeskeinen ja toiminnalliset menetelmät), jossa toimin vastuukouluttajana. Olen kirjoittanut useita ammatillisia tieto- ja oppikirjoja eri asiantuntijoiden kanssa sekä julkaissut ammatillisia ja tieteellisiä artikkeleita joko yksin tai eri asiantuntijakokoonpanoissa. Kuulun jäsenenä Suomen Työnohjaajat yhdistykseen ja Suomen Tietokirjailijoihin.

 

Mottoni: Kuuntele itseäsi, usko omaan tekemiseen ja ole kiinnostunut muiden ihmisten tarinoista ja kokemuksista!

  • Kuva: Ilkka Uusitalo©
Kuva: Ilkka Uusitalo©

 © Ilkka Uusitalo  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

 

Evästeet