Henkilöstökoulutus, työnohjaus ja työyhteisöjen konsultointi

Ilkka Uusitalo

Ilkka Uusitalo

Tähän on tultu. Katseet ja ajatukset huomiseen ja eteenpäin.

”Jokainen luo omaa tarinaansa. Jokaisen ihmisen tai työyhteisön tarina on erilainen ja siksi jokainen tarina on kiinnostava."

 

Olen koulutukseltani kasvatustieteen tohtori (Doctor of Philosophy in Education). Väittelin aiheesta Työssä oppiminen lastensuojelun sosiaalityössä -reunaehtoja ja mahdollisuuksia ammatillisen asiantuntijuuden kehittymiselle joulukuussa 2019. Väitöstutkimus on poikkitieteellinen. Tutkimus on vapaasti ladattavissa täältä:

https://www.utupub.fi/handle/10024/148468

 

Ja väitöskirjaani liittyvä Talentian artikkeli:

https://www.talentia.fi/talentia-lehti/vaativat-asiakastilanteet-opettavat/

 

Olen toiminut sosiaalialan opettajana/lehtorina eri vuosikymmenillä Tampereella, Loimaalla ja Turussa ensin toisen asteen ammatillisena opettajana ja myöhemmin ammattikorkeakoulussa. Toimin aikaisemmin Turun ammattikorkeakoulussa myös hyvinvointipalvelut tulosalueella täydennyskoulutuspäällikkönä ja erityisasiantuntijana.

 

Opiskeluaikana olen ollut töissä K-raudan urheilu- ja vapaa-aikaosastolla Tampereella, Karinaisten Kyrön sahalla, luokanopettajan ja päiväkodin johtajan sijaisena Pirkkalassa ja tehdastyössä Loimaalla. Lisäksi valmistuttuani opettajaksi toimin sivutoimisena maanviljelijänä kotitilalla. Monenlaista työtä ja työympäristöä on nähty ja koettu. 

 

Olen toiminut sivutoimisesti myös opettajankouluttajana Jyväskylän ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja antanut uraohjausta ja -neuvontaa akateemisen tutkinnon suorittaneille sekä ohjannut monia  yliopiston ja ammattikorkeakoulun opetusharjoittelijoita sekä toisen asteen ammatillisia opettajia. Vuonna 1997 suoritin työnohjaajan opinnot (60) op ja olen tehnyt työnohjausta ja kouluttanut lukuisissa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työpaikoissa, myös joissakin yrityksissä. Työuran eri vaiheissa olen ollut toteuttamassa useita työyhteisöjen koulutus- ja kehittämisprosesseja sote- työpaikoilla ja järjestöissä. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO valitsi minut vuoden 2020 opettajaksi ammattikorkeakoulussa, mikä oli hieno tunnustus.

 

Kuulun jäsenenä Suomen Työnohjaajat yhdistykseen ja Suomen Tietokirjailijoihin. Toimin edelleen myös monissa luottamustehtävissä mm. tarkastuslautakunnan jäsenenä Loimaan koulutuskuntayhtymässä, Loimaan kirkkovaltuustoss ja -neuvostossa ja yksityisen lastenkodin hallituksessa.

 

Muistutus itselleni ja ehkä myös sinulle hyvä lukija: Kuuntele itseäsi, usko omaan tekemiseen ja ole kiinnostunut muiden ihmisten tarinoista ja kokemuksista!

  • Kuva: Ilkka Uusitalo©
Kuva: Ilkka Uusitalo©

 © Ilkka Uusitalo  |  Tietosuojaseloste  |  Palvelun toteutus: JPmedia

 

Evästeet